Aangepaste openingstijden met Hemelvaart en Pinksteren
Met Hemelvaart (donderdag 29 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 9 juni) gelden bij ons aangepaste openingstijden:
Hemelvaartsdag: geopend van 09:00 – 16:00 uur
1e Pinksterdag (zondag 8 juni): geopend van 09:00 – 16:00 uur
2e Pinksterdag (maandag 9 juni): geopend van 09:00 – 16:00 uur
We zijn deze dagen iets vroeger dicht. Kom deze dagen dus op tijd langs voor je verse asperges!
Asperges invriezen – zo bewaar je de lente!
Wist je dat je asperges heel goed kunt invriezen? Zo geniet je ook ná het seizoen nog van deze witte delicatesse.
Zo doe je het:
1. Schil de asperges zorgvuldig en snijd een stukje van de onderkant af.
2. Spoel ze kort af en dep ze droog.
3. Leg de rauwe asperges in een diepvrieszak en vries ze direct in. Blancheren is dus echt niet nodig!
Bereiding na invriezen:
Niet ontdooien! Kook de asperges direct bevroren 5 minuten in kokend water met een snufje zout en eventueel wat boter of suiker.
Neem daarna de pan met asperges van het vuur en laat ze in een gesloten pan 10 - 15 minuten nagaren.
Aspergefeit: Waarom zijn asperges wit?
Een leuk weetje! Witte asperges groeien onder de grond en blijven daardoor wit. Zodra een asperge boven de grond komt en zonlicht ziet, begint de verkleuring naar paars en groen. Om ze mooi wit te houden, worden de aspergeruggen dus regelmatig gecontroleerd en geoogst zodra de kop net boven de aarde uitkomt.
Recepttip: Asperges met zalm en citroenbotersaus
Voor een extra feestelijke maaltijd! Kook de asperges zoals hierboven beschreven en serveer ze met gerookte zalm, krieltjes en een frisse citroenbotersaus. Het recept van de citroenbotersaus vind je hieronder
Voor de citroensaus:
Ingrediënten
2 eetl. boter
2 eetl. citroenrasp
1 theel. dragon
125 ml crème fraîche
Zout en peper
2 eetl citroensap
Smelt de boter in een steelpan. Voeg 2 eetlepels citroenrasp en 1 theelepel dragon toe en laat 1 minuut zachtjes trekken. Voeg dan de crème fraîche toe en laat die al roerend zachtjes smelten. Breng op smaak met zout en peper. Neem de saus van het vuur en klop er 2 eetlepels citroensap door. Schenk de saus in een kannetje.
"Asperges: de lente op je bord – vers, puur en tijdelijk, dus geniet ervan zolang het kan!"
Tot snel bij Asperges van de Rith! Voor vragen of bestellingen kun je ons natuurlijk ook bellen of mailen.
Met smakelijke groet,
Familie Van Aart en medewerkers
27 mei 2025
bekijk alle berichten