Tijdens het aspergeseizoen krijgen wij veel vragen hoe je asperges het beste kunt bereiden en bewaren. Hieronder vind je op de meeste gestelde vragen een antwoord. Staat je vraag er niet bij, schroom dan niet ons even te bellen of te mailen. Wij geven je dan zo snel als mogelijk een antwoord.

Hoe kun je een asperge op zijn versheid testen?

Of een asperge vers is, kun je als eerste zien aan de mooie glans van de stengel en of het snijvlak aan de onderkant van de asperge niet is uitgedroogd. Een andere manier is om met je nagel voorzichtig in de stengel van de asperge te drukken. Als er vocht uitkomt, weet je zeker dat het een verse asperge is. Ook kun je horen of een asperge vers is. Wrijf hiervoor 2 aspergestengels tegen elkaar. Als je een piepend geluid hoort, weet je zeker dat ze recht van het land komen.

Wat is de beste manier om een asperge te bewaren?

Na aankoop van de asperges is het het beste om de asperges in een vochtige theedoek te wikkelen en ze in de koelkast te leggen. Je kunt ze zo ongeveer 3 tot 4 dagen bewaren. Wij kunnen de asperges ook voor je vacumeren. Ze zijn dan zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Kun je asperges invriezen?

Als je ook buiten het aspergeseizoen asperges wilt eten, adviseren wij de asperges in te vriezen. Schil de asperges en vries ze per portie in. Blancheren is vooraf echt niet nodig. De asperges zijn in de diepvries maximaal 6 maanden houdbaar. Als ze ingevroren zijn, kun je ze direct uit de vriezer in een pan met heet water leggen en koken. De bereidingstijd kan circa 15 minuten of langer duren dan normaal.

Wat zijn de bereidingsmogelijkheden van asperges?

Asperges kun je koken, stomen, wokken, bakken, grillen en frituren. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee uit.

 

Traditioneel kook je asperges in water met wat zout 3-6 minuten. Daarna neem je de pan van het vuur en gaar je de asperges nog 7-15 minuten na. Als je asperges stoomt in een stoomoven leg je ze in een mandje. Afhankelijk van de hoeveelheid, stoom je ze op 100 °C 18-20 minuten. Voor recepten verwijzen we je naar onze recepten pagina.

Asperges

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.