Witte asperges op Vlaamse wijze

Hoofdgerecht 2 personen

Ingrediënten

1 kg asperges

Boerenboter

150 gram beenham 

Snuf zout

Nootmuskaat

4 eieren 

Peterselie, gewassen, goed gedroogd, zeer fijn gehakt

Witte asperges op Vlaamse wijze

Bereidingswijze

Schil de asperges. Kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Laat ze 7 minuten rusten in de pan en schep ze er daarna voorzichtig uit als ze gaar zijn.

Smelt intussen boter in een pannetje. Kook de eieren, pel ze en halveer ze. Schik de ham op de 2 borden en leg de asperges ernaast. Rasp er nootmuskaat over en giet een scheutje gesmolten boter over de asperges. Leg de halve eitjes erbij. Bestrooi de asperges met peterselie. Serveer de rest van de boter apart. 

 

Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

bekijk alle recepten

Wat is jouw beste aspergerecept?

Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.

mail ons

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.