Flamkuchen met asperges
Ingrediënten
1 rol Flammkuchendeeg (tante Fanny)
500 gram witte asperges
125 gram crème fraîche
150 gram extra belegen geraspte kaas
100 gram beenham
1 rode ui
Handje verse peterselie
Peper
Zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C en zet een bakplaat klaar. Gebruik je het flammkuchendeeg van het merk Tante Fanny? Dan zit het bakpapier er al bij.
Schil de asperges en snijd de onderste twee centimeter eraf. Snijd de asperges vervolgens in de lengte doormidden. Pel de rode ui en snijd deze in stukjes.
Rol het deeg voor de flammkuchen uit op de bakplaat. Besmeer met crème fraîche en strooi hier de helft van de geraspte kaas over. Scheur de achterham in stukjes en verdeel deze over de bodem. Leg vervolgens de asperges erop en verdeel daar de rode ui overheen.
Hak de peterselie fijn en strooi over de flammkuchen. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Verdeel tot slot de rest van de geraspte kaas erover.
Bak de flammkuchen in ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bodem knapperig is en de asperges gaar zijn.
Serveer met een frisse salade, of snijd in stukjes en gebruik als borrelhapje.
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons