Asperges met zalm uit de oven

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

1 kg verse witte asperges

300 g verse zalmfilets

200 ml droge witte wijn

1 zakje saus voor asperges

250 ml kraanwater

50 g ongezouten roomboter

8 g verse basilicum

1 vers stokbrood

Asperges met zalm uit de oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 5 min.

Snijd de zalm in het gewenste aantal stukken. Giet de asperges af en verdeel met de zalm over vellen bakpapier. Vouw het papier iets omhoog en schenk de wijn erbij. Bestrooi met peper. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht (en papillotte) en leg op de bakplaat. Bak de zalmpakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven tot de asperges beetgaar zijn.

 

Bereid ondertussen de aspergesaus met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes. Vouw de pakketjes aan tafel open. Schep er wat saus op en bestrooi met het basilicum. Serveer met het stokbrood en de rest van de saus.

 

Benodigdheden: bakpapier

bekijk alle recepten

Wat is jouw beste aspergerecept?

Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.

mail ons

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.