Asperges met aardbeien en blauwe bessen

Dessert 4 personen

Ingrediënten

300 gram witte asperges (geschild)

100 gram suiker

1 vanillestokje (opengesneden)

50 milliliter witte wijn

2 limoenen (uitgeperst)

1 eetl. basilicum (gehakt)

250 gram aardbeien (gehalveerd)

100 gram blauwe bessen

2 eetlepels ongezouten pistachenoten (grof gehakt)

125 milliliter crème fraîche

Asperges met aardbeien en blauwe bessen

Bereidingswijze

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en kook ze circa 10 minuten in water met 1 eetlepel suiker. Giet af, spoel er koud water over en laat de asperges goed uitlekken. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.

Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en voeg dit met de wijn en de rest van de suiker toe aan het limoensap. Kook zachtjes in tot een siroop en laat iets afkoelen. Schep de siroop met de basilicum door de asperges en meng met de aardbeien en blauwe bessen. Verdeel dit mengsel over 4 glazen of coupes. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de crème fraîche over de glazen en bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.

bekijk alle recepten

Wat is jouw beste aspergerecept?

Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.

mail ons

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.