Tips & Bewaren

Gedurende het seizoen krijgen we veel vragen over het bewaren en bereiden van asperges. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder voor u uitgeschreven.

Hoe kan je zien dat een asperge vers is?
Je kan het aan meerdere dingen zien of de asperges nog vers zijn of niet. Je kunt het als eerste zien aan de glans van de asperge. Je kunt het ook voelen. Je gaat met je nagel voorzichtig in de stengel drukken. Als er vocht uit komt weet je dat de asperge vers is. Dan als laatste kun je het beste horen. Wrijf 2 stengels tegen elkaar aan, hoort u een piepend geluid dan weet u dat u het juiste witte goud heeft gekocht! 

Hoe kan je asperges het beste bewaren?
U kunt na het kopen van de asperges ze wikkelen een vochtige theedoek en deze leggen in de koelkast. Ze zijn dan ongeveer 3 tot 4 dagen nog houdbaar. Bij ons worden ze vacuüm verpakt en zijn ze ca 7 dagen houdbaar mits bewaard in de koelkast.

Kan je asperges invriezen ?

Wilt u de asperges nog langer bewaren dan kunt u ze heel goed invriezen. De asperges kunt u 6 maanden bewaren en indien u ze wilt bereiden, direct uit de vriezer koken tot ze gaar zijn. Deze bereidingstijd kan ca 15 minuten of langer duren.

Hoe kan je asperges bereiden?
Traditioneel manier is  asperges koken 3 tot 6 minuten in water met wat zout. Daarna de pan van het vuur halen en dan de asperges nog 15 tot 20 minuten na laten garen.

U kunt de asperges ook wokken, bakken, grillen, frituren en stomen. Elke andere manier van koken heeft een andere smaakbeleving aan de asperge. 

Voor meer recepten klik hier >