Tompoes van asperges met paddenstoelen en vermoutsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 500 gram asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram cantharellen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte vermout
  • peper
  • 4 eetlepels gehakte bieslook

    Bereidingswijze:
    Snijd uit het bladerdeeg koekjes. Klop het ei los en smeer hiermee de bladerdeegkoekjes in. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 160 °C. Schil ondertussen de asperges zorgvuldig en kook of stoom ze beetgaar. Snijd ze in stukken. Pel en snipper de knoflook fijn. Maak de cantharellen schoon en snijd ze in beetklare stukken.

    Verhit de olie en bak er de cantharellen met de knoflook in tot ze mooi gebakken zijn. Giet er de vermout bij en breng op smaak met peper. Haal de pan van het vuur. Meng net voor het opdienen de asperges met de cantharellen en werk af met de bieslook. Schik 1 of 2 koekjes op borden, verdeel er de asperges en cantharellen over en werk af met een koekje.