Gewokte asperges met in teriyaki gemarineerde tonijn

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 st tonijn van 80 gram
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 el rijstwijn
  • 2 el suiker
  • 2 el olie
  • 1 st gembernootje gehakt
  • ½ kopje kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 8 st witte asperges, geschild en schuin gesneden
  • 4 st bospeen, geschild en schuin gesneden
  • 60 g peultjes geblancheerd
  • 20 g taugé
  • Olijfolie
  • Sojasaus
  • 1 dl room
  • 1 dl Nouilly Prat extra dry
  • 100 g boter
  • In keukenmachine fijn gemaakte gembernootjes
  • Lee kum Kee saus

    Bereidingswijze:
    Beurre Blanc:
    Room met de Nouilly Prat in een pan aan de kook brengen Opmonteren met koude klontjes boter Op smaak brengen met peper en zout en de fijn gesneden gembernootjes

    Teriyaki marinade:
    Sojasaus, rijstwijn, suiker, olie, gehakte gembernootje en knoflook mengen Tonijn dun snijden, eventueel iets pletten en ± 30 minuten in de teriyaki marinade leggen

    Roerbak:
    Een klein scheutje olijfolie in de wok verhitten Hierin de asperges goudbruin wokken en de geblancheerde peultjes en wortels toevoegen Afblussen met wat soja Taugé toevoegen en op smaak brengen met peper en zou

    Opmaak:
    Leg de gewokte asperges in het midden op bord Leg hierop de gemarineerde tonijn Dresseer daarom heen en de beurre blanc met de gember en met een lepel de Lee kum Kee door de saus doen