Gekookte asperges met saffraansaus en gamba's

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1500 gram asperges
  • zout en suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 sjalotjes
  • 75 gram koude Campina roomboter
  • 2 dl droge witte wijn
  • 8 saffraandraadjes
  • 2 dl slagroom
  • zout en peper
  • roergebakken gamba’s

    Bereidingswijze:
    Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge. Zet de asperges rechtop in een speciale aspergepan of liggend in een ruime kookpan. Kook de asperges in water met zout en suiker in 20 minuten gaar.

    Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Pel en snipper de sjalotjes. Verhit 20 gram boter (leg de rest terug in de koelkast) en fruit hierin op laag vuur de sjalotjes.
Giet de wijn in de pan en voeg de saffraan toe. Kook de wijn op hoog vuur in tot ca. 4 eetlepels vocht over is.
Roer de slagroom erdoor en breng de saus opnieuw aan de kook. Laat de saus iets inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Snijd de rest van de boter in blokjes en klop deze met een staafmixer door de saus.

    Serveer de asperges met de saffraansaus en roergebakken gamba's.