Gekookte asperges met gewelde boter

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1500 gram asperges
  • zout en peper
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram Campina roomboter
  • 4 gekookte eieren
  • 200 gram dungesneden achterham
  • 700 gram gekookte krielaardappeltjes

    Bereidingswijze:

    Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge. Zet de asperges rechtop in een speciale aspergepan of liggend in een ruime kookpan. Kook de asperges in water met zout en suiker in 20 minuten gaar.

    Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Doe de roomboter in een pannetje en smelt de boter op laag vuur. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

    Serveer de asperges met de gewelde boter, de eieren, de ham en gekookte krielaardappeltjes.