Gegrilde asperges met gebakken tilapia en couscous

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 st tilapiafilets met vel van 80 gram
  • 300 g couscous
  • 1 dl kippenbouillon
  • Gesneden koriander
  • Geplisseerde tomaat
  • 8 st gekookte witte asperges
  • Koriander
  • Zwarte olijven
  • 1 dl room
  • 1 dl Nouilly Prat extra dry
  • 100 g boter
  • Olijfolie

    Bereidingswijze:
    Beurre Blanc:
    Room, Nouilly Prat in een pan aan de kook brengen Opmonteren met koude klontjes boter Op smaak brengen met peper en zout Snijd de olijven in kwartjes en voeg deze toe aan de saus toe en houd deze warm

    Gegrilde asperges:
    Snijd de gekookte witte asperges in de lengte door midden Dep deze droog op een servet Haal de gehalveerde asperges door de olijfolie en grill ze zodat er een ruitjes motief ontstaat

    Gebakken tilapiafilet:
    Snijd de tilapiafilet bij en verwijder eventuele de graten Verwarm een koekenpan en doe hier een scheutje olijfolie in Bak hierin de tilapiafilet op de huid mooi goudbruin Bestrooi deze daarna met grof zeezout

    Couscous:
    Was de couscous Breng de kippenbouillon aan de kook Schenk deze op de couscous en laat deze 20 minuten staan Vermeng hieronder de koriander, en de concassee van tomaat

    Opmaak:
    Doe de couscous in een steker Leg hierop de goudbruin gebakken tilapiafilet Dresseer hierom speels de beurre blanc met olijven en leg de gegrilde asperges naast het taartje