Cocktail van asperges, kingkrab, garnalen en avocadocreme

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 8 st gekookte witte asperges
  • 160 gram kingkrab
  • 160 gram garnalen
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • 4 el crème fraiche
  • 1 el mayonaise
  • 4 partjes grapefruit witte/rode
  • Bieslook gesneden
  • Frisée sla
  • Rucola sla
  • Pousse de blette (slasoort)
  • Zout en peper
  • Cayennepeper
Bereidingswijze:
Avocado's overlangs halveren. Pit verwijderen. Met een lepel het vruchtvlees uit de schil scheppen en in een kom doen
Citroensap naar smaak toevoegen. Met vork goed fijnprakken en zure room erdoor heen roeren.

Op smaak brengen met zout, peper en een snufje cayennepeper. Garnalen, kingkrab mengen met de bieslook en een lepel mayonaise.  Rucola, Pousse de blette goed wassen en onder in het cocktailglas leggen. Hierop wat garnalen, de kingkrab en grapefruit. Aan de zijkanten wat asperges steken. Tot slot een lepel avocadocrème er over heen scheppen.