Asperges op Italiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram witte asperges
  • 1 zak (à 200 ml.) Knorr saus voor asperges
  • 350 gram spaghetti
  • 150 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram (Parmezaanse) kaas
  • 250 gram parmaham

    Bereidingswijze:
    Schil de asperges met een dunschiller en snijd het onderste, houtige stukje eraf. Kook de asperges in ca. 20 minuten gaar en rasp ondertussen de Parmezaanse kaas op een fijne rasp. 


    Kook vervolgens de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de rucola en laat het in een vergiet uitlekken. Snijd de plakken parmaham in repen. Giet de pasta af en doe het terug in de pan, meng de rucola, de repen parmaham en een uitgeperst teentje knoflook door de pasta.

    Giet de asperges voorzichtig af en verdeel ze over vier borden. Schenk de saus voor asperges erover. Serveer de pasta met de Parmezaanse kaas ernaast.