Aspergepannekoekje met slagersham en citroen-tijmcreme

Ingrediënten voorgerecht voor 4 personen:
  • 4 witte en/of groene asperges
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1/2 citroen
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4-8 plakjes slagersachterham
Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge. Kook de asperges in weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar. Laat de asperges goed uitlekken en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Meng de crème fraîche, de mayonaise en de tijm. Voeg vers citroensap, versgemalen zout en peper naar smaak toe.

Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het ei en een snuf zout toe. Schenk scheutje voor scheutje de melk erbij en klop tot een glad beslag.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep voor 4 pannenkoekjes 4 kleine soeplepels beslag in de pan. Verdeel 1/4 van de asperge over het vochtige beslag. Keer de pannenkoekjes als de bovenzijde droog is en bak ze ook aan de andere kant goudbruin. Bak met de rest van het beslag en de aspergestukjes op dezelfde manier nog 8 pannenkoekjes.

Leg op elk bord 3 pannenkoekjes en leg er de slagersachterham losjes op. Schep er een beetje citroen-tijmcrème bij.