Aspergemousse met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
  • 250 gram witte asperges
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram rivierkreeftjes
  • 4 of 8 topjes verse dille
  • extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze:
 
Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge. Kook de asperges in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Week intussen de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op. Los de goed uitgeknepen gelatine al roerende op in het warme kookvocht.

Snijd de asperges in stukjes. Pureer de asperges met het opgevangen kookvocht met de staafmixer in een hoge maatbeker. Voeg de slagroom met versgemalen zout en peper naar smaak toe. Schenk het roommengsel in 4 wijnglazen (voorgerecht) of 8 borrelglaasjes (amuse) en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Garneer de glazen voor serveren met de rivierkreeftjes en dille.